Noen ord om Kjeldebotn - Kjeldebotn

Go to content

Main menu:

Noen ord om Kjeldebotn

Om Kjeldebotn

Kjeldebotn er en jordbruksbygd og ligger i Ballangen kommune, Nordland. Kommunen har ca. 2600 innbyggere og Kjeldebotn ca. 350.

Bygda er endepunkt for fylkesvei 819, og avstanden til kommunesenteret Ballangen er 20 km, og til Narvik, som er nærmeste by, 60 km. Kjeldebotn ligger på sørsiden av Ofotfjorden, og har båtforbindelse til Harstad/Narvik lufthavn, Evenes, som kan nås på 20 minutter.
Det er bussforbindelser Ballangen og Narvik. Fra Narvik det daglige tog til Sverige og daglige avganger med buss til Lofoten, Svolvær.

Bygda har en Joker-butikk med godt utvalg i dagligvarer m.m , og her møter du hyggelige og hjelpsomm betjening. I butikken finner du også oppslagstavler der det henges opp diverse beskjeder om aktiviteter i bygda.

I Vargfjord finner du Korshamn Fort, tidligere militerleir og som nå er omgjort til turistanlegg.

På kaia er det bygd kafè (80 plasser) med møtelokale (40 plasser) og mulighet for overnatting. Det er også lagt ut flytebrygger med gjesteplasser, samt at det er småbåthavn med plass til ca. 60 båter, med mulighet for båtleie.

Kjeldebotn Drivstoff er Kjeldebotn’s bensinstasjon. Her får man kjøpt bensin og diesel ved hjelp av bankkort.
Det er også mulig for å tanke diesel på båter da det er lagt egen bunkersbrygge.

I Kjeldebotn har vi skole
for 1.-7. klasse og barnehage med SFO ordning.

I
Kjeldebotn har vi kirke. Den er bygget i tre og ble oppført i 1956. Kjeldebotn kirke ligger i Ballangen sokn i Ofoten prosti. Kirken har langplan og 202 sitteplasser. Arkitekt: A./L.Bugge.

Bygda har et rikt kultur- og foreningsliv, med bl.a. musikkorps, idrettslag, kor, 4H-klubb og ungdomslag (en gjeng gamle og unge ungdommer som driver med revy). Siden 1992 har bygda, årlig med unntak av et år, arrangert markeds- og kulturdagene Kjeldebotndagan
ved Sankthans-tid. Mye av den større aktiviteten foregår i samfunnshuset ved kjeldebotn skole.

Landbruk er
den viktigste næringen i bygda, og det er 7 gårdsbruk her. Alle driver med melk og kjøtt. Ellers er det arbeidsplasser på skolen og i barnehagen, hos Amesto Accounthouse avd Ofoten, Kaia Kafé, Joker Kjeldebotn, og innen hjemmetjenesten.

Kjeldebotn og omegn er rik på fin natur, med
Håfjellet som det mest populære utfartsstedet, er det bygd ca. 50 hytter. Her finner du også ”Håfjell tuva” (817 m.o.h). Området egner seg også ypperlig til fjellvandringer, med flere fiskevann og jaktterreng.
Det går vei helt opp på fjellet og her finnes flere gode fiskevann som Håfjellet Fisk- og Friluftsforening kultiverer i samarbeid med Statskog. Om vinteren er dette et meget fint skiområde.

Ofotfjorden er en fin fiskefjord, og for dem som ønsker det, er det ingen umulighet å fiske vinterforsyning selv.

I bygda er det en del hus som står tomme det meste av året. Noen er til leie, andre kan kjøpes. De fleste er sommerhus for fraflyttet familie. For den/de som skulle ønske å bygge hus i bygda, finnes det flere gode tomter til en fornuftig pris. Kommunen gir også støtte til husbygging utenfor sentrum.

Velkommen til Kjeldebotn


kjeldebotn
kjeldebotn
kjeldebotn
Back to content | Back to main menu