Noen ord om Kjeldebotn - Kjeldebotn

Gå til innhold

Noen ord om Kjeldebotn

Om Kjeldebotn

Kjeldebotn er en jordbruksbygd og ligger i Narvik kommune, Nordland.

Bygda er endepunkt for fylkesvei 819, og avstanden til kommunesenteret Ballangen er 20 km, og til Narvik, som er nærmeste by, 60 km. Kjeldebotn ligger på sørsiden av Ofotfjorden, og har båtforbindelse til Harstad/Narvik lufthavn, Evenes, som kan nås på 20 minutter.
Det er bussforbindelser Ballangen og Narvik. Fra Narvik det daglige tog til Sverige og daglige avganger med buss til Lofoten, Svolvær.

Bygda har en Joker-butikk med godt utvalg i dagligvarer m.m , og her møter du hyggelige og hjelpsomm betjening. I butikken finner du også oppslagstavler der det henges opp diverse beskjeder om aktiviteter i bygda.

På kaia er det bygd kafè (80 plasser) med møtelokale (40 plasser) og mulighet for overnatting. Det er også lagt ut flytebrygger med gjesteplasser, samt at det er småbåthavn med plass til ca. 60 båter, med mulighet for båtleie.

Kjeldebotn Drivstoff er Kjeldebotn’s bensinstasjon. Her får man kjøpt bensin og diesel ved hjelp av bankkort.
Det er også mulig for å tanke diesel på båter da det er lagt egen bunkersbrygge.


I
Kjeldebotn har vi kirke. Den er bygget i tre og ble oppført i 1956. Kjeldebotn kirke ligger i Ballangen sokn i Ofoten prosti. Kirken har langplan og 202 sitteplasser. Arkitekt: A./L.Bugge.

Bygda har et rikt kultur- og foreningsliv, med bl.a. musikkorps, idrettslag, kor, 4H-klubb og ungdomslag (en gjeng gamle og unge ungdommer som driver med revy). Siden 1992 har bygda, årlig med unntak av et år, arrangert markeds- og kulturdagene Kjeldebotndagan
ved Sankthans-tid. Mye av den større aktiviteten foregår i samfunnshuset ved kjeldebotn skole.

Landbruk er
den viktigste næringen i bygda, og det er 7 gårdsbruk her.


Kjeldebotn og omegn er rik på fin natur, med
Håfjellet som det mest populære utfartsstedet, er det bygd ca. 50 hytter. Her finner du også ”Håfjell tuva” (817 m.o.h). Området egner seg også ypperlig til fjellvandringer, med flere fiskevann og jaktterreng.
Det går vei helt opp på fjellet og her finnes flere gode fiskevann som Håfjellet Fisk- og Friluftsforening kultiverer i samarbeid med Statskog. Om vinteren er dette et meget fint skiområde.

Ofotfjorden er en fin fiskefjord, og for dem som ønsker det, er det ingen umulighet å fiske vinterforsyning selv.


Velkommen til Kjeldebotn


kjeldebotn
kjeldebotn
kjeldebotn
Tilbake til innholdet